Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτισμού

Το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτισμού προσφέρει στους επισκέπτες σαφείς οδηγίες για τον προγραμματισμό της επίσκεψης και διαμονής τους. Επίσης, προσφέρει ενημέρωση σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων όπως επίσης και σε φορείς και υπηρεσίες της τοπικής κοινωνίας για θέματα, πολιτικές, δραστηριότητες, προγράμματα και πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολιτισμού.

Festival

φεστιβάλ

Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση φεστιβάλ:

α) Για τη δημιουργία της “Ταυτότητας Προορισμού” και της τουριστικής ανάπτυξης.
β) Για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
γ) Για την διασύνδεση των πολιτιστικών πόρων.

educational activities 2

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον πολιτισμό και την προαγωγή της εκπαίδευσης.
Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, μαθητές ή ενήλικες.

σεμινάρια

Διοργανώνουμε σεμινάρια για τον πολιτισμό, την πολιτιστική διαχείριση, την τοπική αυτοδιοίκηση και την τουριστική ανάπτυξη.

events

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση και διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Σχεδιάζουμε πρωτοποριακές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την ατομική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη τουριστική ανάπτυξη.

consulting

συμβουλευτικές υπηρεσίες

Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης και τουριστικού σχεδιασμού σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

researches

μελετες

Εκπόνηση μελετών και ανάπτυξη πολιτιστικής γνώσης για την αναβίωση, ανάδειξη και ερμηνεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προβολή της ελληνικής τέχνης και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

.

freeLogo

Παραγωγες

Αναλαμβάνουμε την παραγωγή ντοκιμαντέρ και προωθητικών βίντεο για την ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων και την προώθηση των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες μασ

Προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), Κρατικές Υπηρεσίες, Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Πανεπιστημιακά Δίκτυα, πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους που ασχολούνται με αξίες κληρονομιάς και πολιτισμού.

Αξιοποίηση των Πολιτιστικών Πόρων

Η Εξειδικευμένη ομάδα εργασίας του ΑΡΩΓΟΥ προετοιμάζει το οργανωτικό πλαίσιο και το σχέδιο δράσης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη.    

Αποστολή του οργανισμού μας είναι να εισάγει και να συντονίζει καινοτόμα προγράμματα προκειμένου να παρουσιάσει, να ερμηνεύσει και να αναδείξει την εγχώρια πολιτιστική κληρονομιά.

Διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την επίτευξη οικονομικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου

Σχεδιασμος στρατηγικων μελετων (Master Plan) για τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη

Δικτύωση & ενοποίηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο με την εφαρμογη Καινοτόμων Προγραμμάτων

Ανάπτυξη και διοργάνωση πολιτιστικων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

Αναφορές

Mε το “1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου” έπεσε η αυλαία στα “Εν Νικοπόλει Άκτια”. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ιστορίας της ναυμαχίας του Ακτίου και ιστορική διαδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της αρχαίας Νικόπολης.  

Με ομιλία που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Αρωγός” και το Δήμο Πρέβεζας το βράδυ της Κυριακής στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα “Εν Νικοπόλει Ακτια”. Το Ιστορικό πλαίσιο και η σημασία της ναυμαχίας του Ακτίου” ήταν το θέμα που ανέπτυξαν οι ομιλητές.

Κοινοποιήστε: